DIY recept venkelolie


 

DIY recept venkelolie

Ingrediënten:

1 kopje olijfolie

1/2 kopje venkelzaad

Instructies:

1. Verhit de olijfolie in een pan op laag vuur.

2. Voeg het venkelzaad toe aan de pan en roer om het te mengen met de olie.

3. Laat de olie en het venkelzaad ongeveer 20 minuten sudderen laag vuur, waarbij je af en toe roert.

4. Haal de pan van het vuur en laat de olie volledig afkoelen.

5. Zeef de olie om de venkelzaadjes eruit te halen.

6. Giet de olie in een luchtdichte fles en bewaar op een koele, donkere plaats.

Je kunt de venkelolie gebruiken om te koken of als massageolie. Het heeft een zoete, anijsachtige smaak en geur en kan worden gebruikt in saladedressings of bij het grillen van groenten. Het kan ook worden gebruikt als een natuurlijke remedie voor indigestie, krampen en andere spijsverteringsproblemen.

#selfcareweekend

Reacties

Populaire posts